Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2020, ή χρονιά του ποντικού στο κινεζικό ημερολόγιο ή στην χρονιά 01 AG. Δηλαδή στην πρώτη «After Google» χρονιά για τις συσκευές της Huawei, και είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια μικρή σύγχυση από την πλευρά των καταναλωτών για το τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχει ζωή μετά την Google;
Εμείς ως άνθρωποι που ζούμε μέσα στην τεχνολογία τον τελευταίο καιρό ακούμε απίθανα πράγματα για την έλλειψη Google services από τα κινητά της Huawei. Οι haters τα χαρακτηρίζουν άχρηστα, ενώ οι fans από την άλλη είναι διχασμένοι, με τους μισούς να μην ενδιαφέρονται καθόλου για την έλλειψη υποστήριξης από την Google και τους άλλους μισούς να έχουν τρομοκρατηθεί για το πως θα επιβιώσουν χωρίς τις «μάννα εξ ουρανού» υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας
Life Without Google
Ειρήνη υμίν αδέρφια, οι haters απλά chill out and get a life, και όσο για τους υπόλοιπους ναι, υπάρχει ζωή μετά την Google.
Ο ήλιος θα ανατείλει και χωρίς Google Services, θα συνεχίσετε να πηγαίνετε στον προορισμό σας χωρίς Google Maps, και η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη θα συνεχίσει χωρίς άδειες και πιστοποιήσεις.
Η αρχή της αμοιβαίας κατανόησης είναι πάντα η αποδοχή της πραγματικότητας, για αυτό και αρχικά θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί ελάχιστες εφαρμογές σε καθημερινή βάση.
Θέλετε να τις δούμε και πιο αναλυτικά; Κανένα πρόβλημα!
Ξεκινάμε με το «όπιο» του λαού, τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Μιλάμε δηλαδή για Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest, Reddit ενώ έπειτα έρχονται τα «συνοδευτικά» για την επικοινωνία όπως τα Messenger, What’sApp, Viber και Skype. Το πιθανότερο είναι ότι χρησιμοποιείτε κάποιες ή πολλές από αυτές τις εφαρμογές σε καθημερινή βάση, και σας ενημερώνουμε ότι όλες αυτές θα μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε και στα κινητά της Huawei τα οποία δεν έχουν Google Services.
Εδώ είναι Ελλάδα οπότε σίγουρα δεν λείπουν από το κινητό σας τραπεζικές εφαρμογές όπως της Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank ή Eurobank. Και μιας και μιλάμε για χρήμα φαντάζομαι έχετε αρχίσει να κάνετε πληρωμές μέσω του κινητού, άρα χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές των Cosmote, Vodafone, Wind ή ακόμη και της ΔΕΗ, ενώ θα ήταν περίεργο αν έλειπαν και apps για online παραγγελία φαγητού όπως το e-food. Ναι καλά καταλάβατε, όλα τα παραπάνω υπάρχουν και τρέχουν μια χαρά στα κινητά της Huawei.
Ναι αλλά εγώ θέλω το Gmail, τους Google Maps και το YouTube.
Τώρα νομίζεις ότι μας βάζεις δύσκολα, αλλά την πάτησες γιατί και πάλι δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Οι χάρτες της Google δουλεύουν και θα συνεχίσουν να σε πηγαίνουν στον προορισμό σου, το Gmail μπορείς να το χρησιμοποιείς από το web ή από την εφαρμογή Email της Huawei ενώ και το YouTube είναι προσβάσιμο μέσω web. Αν θέλεις μάλιστα μπορείς να δημιουργήσεις μια συντόμευση στην οθόνη για δική σου ευκολία! Μα καλά, δεν είδες πως γίνεται αναλυτικά στο βίντεο στην αρχή του άρθρου;
Αναρωτιέσαι που θα βρεις όλες αυτές τις εφαρμογές; Πρώτα από όλα υπάρχει το Huawei AppGallery το οποίο είναι στην ουσία το επίσημο app store της Huawei και μέσα εκεί θα βρείτε έναν πραγματικά μεγάλο αριθμό εφαρμογών ο οποίος μεγαλώνει καθημερινά.
Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια ημέρα, και έτσι και η Huawei δεν μπορεί να προσφέρει την ποικιλία εφαρμογών που έχει δημιουργήσει η Google στο store της το οποίο άνοιξε τις online πύλες του το 2012!
MoreApps For More Fun
Υπάρχει όμως και μια εναλλακτική, ασφαλής, και 100% νόμιμη λύση να αποκτήσεις όλες τις εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν μέσα από μια και μόνη πηγή. Πρόκειται για την εφαρμογή MoreApps την οποία μπορείς να βρεις μέσα στο Huawei AppGallery και η οποία αναλαμβάνει να ψάξει όλες τις ασφαλείς πηγές για να κατεβάσεις τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινά.
Κάνε την εγκατάσταση, άνοιξε το MoreApps και θα μείνεις με το στόμα ανοικτό, καθώς μπροστά σου υπάρχουν συγκεντρωμένα όλα τα apps που χρησιμοποιείς. Όσο για εσένα hater ξέρουμε, έχεις ήδη βρει 324 εφαρμογές άκρως αναγκαίες για την επιβίωσή σου οι οποίες δεν υπάρχουν. Αλήθεια, γιατί συνεχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο; Άσε, μην απαντήσεις σε αυτό, ξέρουμε ότι κατά βάθος θα ήθελες και εσύ ένα Huawei P40 Pro!
Το MoreApps έχει χωρισμένες τις εφαρμογές σε 22 κατηγορίες όπως Επικοινωνία, Εκπαίδευση, Φαγητό&Ποτό κλπ. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα εκεί θα βρεις και όλες τις εφαρμογές ελληνικού ενδιαφέροντος, για αυτό και μετά την εγκατάσταση επέλεξε την Ελλάδα ως χώρα τοποθεσίας ώστε να σου τις εμφανίσει.
Αν θα κάνεις συμβιβασμούς; Ναι, σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να συμβιβαστείς όπως για παράδειγμα κάνοντας το έξτρα βήμα για να δημιουργήσεις μια συντόμευση στην οθόνη του κινητού για το YouTube.
Αν είναι λειτουργικό; Πάλι ναι, γιατί έχεις πρόσβαση στην εφαρμογή ακόμη και με «πλάγιο» τρόπο.
Θέλεις να μάθεις όμως ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος με την εγκατάσταση της εφαρμογής MoreApps; Μα φυσικά ότι θα μπορέσεις να αποκτήσεις κάποιο από τα θαυμάσια κινητά της σειράς P40 της Huawei, χωρίς να αλλάξεις καμία από τις καθημερινές σου συνήθειες!