Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει τρομακτικές συνέπειες για τον άνθρωπο αλλά όπως φαίνεται αποδεικνύεται και καταστροφική για την τεχνολογία. Έχουμε δει ήδη ότι η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, το Mobile Congress της Βαρκελώνης βρίσκεται ήδη στον «αέρα» μετά από τις ακυρώσεις των LG, ZTE, Ericsson και τώρα και της Nvidia.
Τα προβλήματα όμως δεν σταματάνε μόνο με την διοργάνωση μιας έκθεσης. Ήδη εταιρείες κολοσσοί όπως η Apple και η Google έχουν αρχίσει να κλείνουν καταστήματα και γραφεία, να περιορίζουν τα ταξίδια των στελεχών τους στην Κίνα ενώ ακόμη και αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει ή και σταματήσει τις πτήσεις για Πεκίνο, Τσενγκντού και Σανγκάη. Ανάμεσα σε αυτές τις αεροπορικές εταιρείες είναι και οι American Air, Air Canada, British Airways, Delta, Lufthansa, Austrian, Swiss και Finnair.
Οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να κρατήσουν μια ψύχραιμη στάση. Η Lenovo για παράδειγμα ανακοίνωσε ότι έχει μειώσει στο ελάχιστο την προσωπική επαφή και τα meetings ενώ ενθαρρύνει το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι μέχρι να βρεθεί μια λύση. Η HP επίσης έχει επιβάλλει περιορισμούς στα ταξίδια από και προς Κίνα, η Mozilla προμηθεύει τους υπαλλήλους με μάσκες και απολυμαντικά υγρά ενώ Facebook και Twitter ακύρωσαν όλα τα δευτερευούσης σημασίας ταξίδια προς Κίνα.
Η κατάσταση αυτή φυσικά έχει αρχίσει να δημιουργεί και προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με την Nintendo να δηλώνει ότι η κονσόλα Switch βρίσκεται σε έλλειψη ενώ και πέντε εργοστάσια οθονών LCD και OLED αναμένεται να μειώσουν δραστικά την παραγωγή τους σύμφωνα με την HIS Markit.
Προβλήματα υπάρχουν και στην λιανική με την Apple να έχει κλείσει προσωρινά όλα της τα καταστήματα αλλά και τα γραφεία στην ηπειρωτική Κίνα. Κλειστά και τα γραφεία της Google σε Κίνα, Χονγκ Κόνγκ και Ταιβάν, ενώ εξέδωσε και οδηγία η οποία απαγορεύει σε υπαλλήλους που ταξίδεψαν στην Κίνα να επιστρέψουν στα γραφεία τους για τουλάχιστον 14 ημέρες.
Την ίδια ακριβώς οδηγία έχει δώσει και η Amazon στο προσωπικό της ενώ και η Tesla έκλεισε το ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της στην Σανγκάη.
Όλα αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για τον περιορισμό του κορονοϊού, και ο χώρος της τεχνολογίας δεν είναι ο μοναδικός που επηρεάζεται αρνητικά. Τα αποτελέσματα αυτής της παγκόσμιας κρίσης μπορεί να είναι από μικρά έως τεράστια, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε να περιορίσουμε ή και να καταπολεμήσουμε τον ιό.