Ποιος είπε ότι οι ταινίες είναι προϊόν φαντασίας και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα;
Σε αυτή την άκρως αληθινή ιστορία ένας Αμερικανός κρατούμενος φέρεται να εξαπάτησε μια κορυφαία χρηματοπιστωτική εταιρεία αρπάζοντας 11 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά ενώ καθόταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας προσποιούμενος τον δισεκατομμυριούχο παραγωγό ταινιών Σίντνεϊ Κίμελ και με μοναδικό του όπλο ένα κινητό της Samsung!
Η απίστευτη αυτή ιστορία δημοσιεύτηκε στο The Register και έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2020, όταν ο Arthur Lee Cofield Jr κάλεσε τη χρηματιστηριακή εταιρεία Charles Schwab (χρησιμοποιώντας ένα τηλέφωνο Samsung) ενημερώνοντας ότι είχε στείλει ένα έντυπο εκταμίευσης εμβάσματος χρησιμοποιώντας την ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπηρεσίας.
Ο κρατούμενος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η ταυτότητα του είχε επαληθευτεί την ίδια ημέρα μέσω της συζύγου του. Προηγουμένως είχε καλέσει την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της Schwab για το άνοιγμα ενός λογαριασμού τρεχούμενων συναλλαγών. Τότε, του είπαν ότι θα απαιτούνταν ένα έντυπο ταυτότητας και ένας λογαριασμός κάποιας υπηρεσίας κοινής ωφέλειας.
Η συνεργός του Κόφιλντ παρείχε στην τράπεζα μια φωτογραφία της άδειας οδήγησης του Κίμελ και έναν λογαριασμό της υπηρεσίας ύδρευσης και ηλεκτροδότησης του Λος Άντζελες. Μόλις η Schwab ενέκρινε τα έγγραφα πιστοποίησης, έστειλε 11 εκατομμύρια δολάρια από τον λογαριασμό Schwab του Kimmel σε έναν λογαριασμό της Zions Bank για την Money Metal Exchange, LLC – έναν πωλητή χρυσών νομισμάτων με έδρα το Idaho.
Όλο αυτό το διάστημα, ο πραγματικός Κίμελ δεν είχε ιδέα ότι από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά εκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα την αγορά 6.106 χρυσών νομισμάτων από ένα άτομο που προσέλαβε μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας για να τα μεταφέρει με ναυλωμένο αεροπλάνο από το Boise του Idaho στην Atlanta της Georgia. Ένας άλλος συνεργάτης του Cofield παρέλαβε τα νομίσματα λίγες ημέρες αργότερα.
Η όλη επιχείρηση διεξήχθη σε λιγότερο από 15 ημέρες. Ωστόσο, την επομένη της αγοράς των νομισμάτων, το προσωπικό της φυλακής φέρεται να βρήκε το κρυμμένο κινητό τηλέφωνο του Κόφιλντ. Η εγκληματολογική μονάδα της φυλακής διαπίστωσε ότι ο Κόφιλντ χρησιμοποιούσε λογαριασμό στην υπηρεσία TextNow και κάπως έτσι ταυτοποίησαν τις κλήσεις που έγιναν στο Money Metals Exchange.
Αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2020, ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων απήγγειλε κατηγορίες στον Κόφιλντ και σε δύο συνωμότες του για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τραπεζικής απάτης και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε αίτηση για την απόρριψη των στοιχείων του κινητού τηλεφώνου, υποστηρίζοντας ότι η έρευνα από το προσωπικό της φυλακής έγινε χωρίς ένταλμα. Ωστόσο, ο δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.