Η γερμανική εταιρεία AEG δημιούργησε τρεις νέες επαγωγικές κουζίνες της σειράς SenseCook που θα επιτρέπουν στους επιδέξιους σεφ στο σπίτι να χρησιμοποιούν αισθητήρες θερμοκρασίας και αυτοματισμό για να ετοιμάσουν τα γεύματά τους.
Οι νέες εστίες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να παρακολουθείτε το φαγητό σας και να ρυθμίζετε αυτόματα τη θερμοκρασία των καυστήρων, έτσι ώστε να έχετε ομοιόμορφα και συνεπή αποτελέσματα κάθε φορά που μαγειρεύετε.
Η εστία SenseFry έχει σχεδιαστεί για το τηγάνι. Με τα χειριστήρια στην οθόνης αφής της κουζίνας επιλέγεται το φαγητό που θέλετε να μαγειρέψετε (π.χ. μπριζόλα) και το επιθυμητό αποτέλεσμα (καλοψημένη) και η επιφάνεια μαγειρέματος διατηρεί αυτόματη την σωστή θερμοκρασία στο τηγάνι για το τέλειο αποτέλεσμα. Από την άλλη, η εστία SenseBoil επικεντρώνεται στον βρασμό. Ανιχνεύσει πότε βάζετε το νερό μέσα σε μια κατσαρόλα και ρυθμίζει αυτόματα τις θερμοκρασίες έτσι ώστε αυτό να μεταβεί σε ελεγχόμενο βρασμό. Τέλος, η εστία SensePro κάνει ό,τι κάνει η SenseFry και η SenseBoil μαζί, αλλά ενεργεί μέσω ενός ασύρματου, χωρίς μπαταρία, θερμόμετρου τροφίμων. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να παρακολουθεί την εσωτερική θερμοκρασία του φαγητού και να ρυθμίζει αυτόματα τη θερμότητα του καυστήρα για το επιθυμητό αποτέλεσμα μαγειρέματος.
Η AEG, η οποία αποτελεί μέρος της επωνυμίας της Electrolux, αναμένεται να παρουσιάσει τις νέες της εστίες SenseCook αυτή την εβδομάδα στην IFA στο Βερολίνο.