Η Huawei αργά αλλά σταθερά κάνει τα MatePad tablet τα απόλυτα φορητά PC

22 Οκτωβρίου, 2024

Σε κάθε νέα γενιά MatePad tablet η Huawei φροντίζει να φέρνει σημαντικές βελτιώσεις. Μάλιστα σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κινεζική εταιρία έχει βάλει ως στόχο να μετατρέψει τα tablets σε άκρως χρηστικά εργαλεία επιπέδου PC!

Σύμφωνα με τον tipster του Weibo @FixedFocus η Huawei πιθανότατα θα προσθέσει περισσότερες εφαρμογές επιπέδου PC στα μελλοντικά της tablet MatePad για να αυξήσει την παραγωγικότητά τους. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να εργάζονται πιο αποτελεσματικά στα tablet, δίνοντάς τους την αίσθηση ενός έξυπνου φορητού υπολογιστή.

 

Ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής επιπέδου PC είναι το WPS Office. Πρόκειται για μια συλλογή εφαρμογών γραφείου για τη δημιουργία επεξεργαστών κειμένου, παρουσιάσεων, υπολογιστικών φύλλων και άλλων εφαρμογών.

Το WPS Office έχει επίσης κυκλοφορήσει έκδοση με εγγενή υποστήριξη για το HarmonyOS, η οποία σύμφωνα με τους developers είναι ταχύτερη, πιο έξυπνη και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Huawei έχει παρουσιάσει αρκετές ταμπλέτες αυτή την χρονιά όπως για παράδειγμα τα MatePad Pro 12.2, MatePad 12 X (Air 2024), MatePad 11.5 S, MatePad SE 11 2024 κλπ.

Γιατί η Huawei δίνει τόσο μεγάλη έμφαση στα tablets; Η απάντηση είναι απλή. Στην εγχώρια αγορά της Κίνας η Huawei είναι παντοδύναμη και βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η εταιρία απέστειλε 20,5 εκατομμύρια tablet κερδίζοντας μερίδιο αγοράς 26%, κάτι που σημαίνει ότι αύξησε την ετήσια ανάπτυξή της κατά 66%.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R