Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει ώθηση στις πωλήσεις των PC το 2024

18 Οκτωβρίου, 2024

Η Counterpoint Research ανακοίνωσε τα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών και τις ταξινομήσεις πωλήσεων διαφόρων κατασκευαστών το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το τρίτο τρίμηνο του 2024, οι αποστολές στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών σημείωσαν ετήσια αύξηση 1%, με τον συνολικό όγκο να αγγίζει τα 65,3 εκατομμύρια μονάδες. Αυτή η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στη ζήτηση αντικατάστασης που προκαλείται από το επερχόμενο τέλος ενημερώσεων ασφαλείας και τεχνικής υποστήριξης των Windows 10, καθώς και τη συνεχή αύξηση των πωλήσεων υπολογιστών AI.

Επί του παρόντος, οι πέντε κορυφαίοι κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο είναι: Lenovo (16,5 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 3%), HP (13,6 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 1%), Dell (10,2 εκατομμύρια μονάδες, μείωση 1%), Apple (5,4 εκατομμύρια μονάδες, πτώση 11%), η Asus (4,9 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 3%) και οι υπόλοιποι κατασκευαστές απέστειλαν συνολικά 14,7 εκατομμύρια μονάδες και είχαν μια αύξηση της τάξεως του 5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2021 είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τόσο δυνατό τρίτο τρίμηνο, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AI. Βλέπετε μετά την παρουσίαση νέων πλατφορμών από AMD και Intel, η ζήτηση για υπολογιστές GenAI αυξάνεται συνεχώς, ειδικά στην κατηγορία των φορητών PC.

 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R