Η Γερμανία απαγορεύει την πώληση των κινητών της OnePlus για άλλη μια φορά

2 Οκτωβρίου, 2024

Πριν από λίγο καιρό, η OnePlus και η Oppo ήταν σε νομική διαμάχη με τη Nokia σχετικά με μερικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Δυστυχώς για τις κινεζικές εταιρείες, η Nokia επικράτησε, με αποτέλεσμα η πώληση των κινητών της OnePlus να απαγορευτεί στη Γερμανία. Τελικά η διαμάχη αυτή επιλύθηκε, αλλά φαίνεται ότι η OnePlus κατάφερε να βρεθεί σε άλλη μια διαμάχη η οποία και πάλι έχει να κάνει με διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Αυτή τη φορά δεν είναι με τη Nokia αλλά με μια εταιρεία που ονομάζεται InterDigital. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η διαμάχη φαίνεται να είναι κάπως παρόμοια με τα νομικά ζητήματα που αντιμετώπισε η OnePlus με τη Nokia σχετικά με την συνδεσιμότητα 5G αλλά και άλλες μορφές τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων.

Ως αποτέλεσμα, η OnePlus βρέθηκε ξανά αποκλεισμένη από την πώληση τηλεφώνων στη Γερμανία. Βέβαια φαίνεται ότι η απαγόρευση καλύπτει μόνο τα τηλέφωνα της εταιρείας, καθώς άλλα προϊόντα που η OnePlus πωλεί μέσω του διαδικτυακού της καταστήματος στη Γερμανία είναι ακόμα διαθέσιμα.

Σχετικά με το θέμα η εταιρία δήλωσε: «Η OnePlus δίνει μεγάλη βαρύτητα στα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με την InterDigital καθώς επιθυμούμε να λύσουμε αυτό το θέμα με φιλικό τρόπο. Εν τω μεταξύ, η δέσμευσή μας στην Ευρώπη παραμένει αμετάβλητη και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες μας.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R