HUAWEI WATCH GT 5 PRO review: Πολυτέλεια, απίθανη ακρίβεια και έξυπνες λειτουργίες

23 Σεπτεμβρίου, 2024

Έλα τώρα! Βαρέθηκα να το λέω. Όταν μιλάς για smartwatch θα πρέπει πάντα να έχεις στο νου σου τις δημιουργίες της Huawei. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία αυτή εστίασε όλη την δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία της σε άλλες κατηγορίες όπως αυτή των wearables. Το αποτέλεσμα απλά την δικαίωσε, γιατί τα έξυπνα ρολόγια που έχει παρουσιάσει όχι απλά έχουν ξεφύγει από τον ανταγωνισμό, αλλά είναι σε ένα άλλο δικό τους επίπεδο.


Μετά το πολυτελές Huawei Watch Ultimate και το εξαιρετικό Huawei Watch 4 Pro Space Edition που δοκίμασα πρόσφατα λοιπόν, τώρα ήρθε η ώρα του νέου ανανεωμένου Watch GT5 Pro να κλέψει την καρδιά μου.

 

Σχεδίαση


Το ρολόι που έχω στα χέρια μου είναι φυσικά το «μεγάλο» των 46mm, με το φινίρισμα τιτανίου, γιατί ναι έχω ένα «κόλλημα» με τα κλασικά μεταλλικά ρολόγια. Η κατασκευή είναι ακριβώς αυτό που περίμενα από την Huawei, δηλαδή απλά κορυφαία. Με βάρος 86 γραμμάρια θα έλεγα ότι ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στο ελαφρύ αλλά και στην στιβαρότητα που περιμένεις από ένα ποιοτικό ρολόι.

Σχεδιαστικά κρατάει το γνωστό DNA της οικογένειας GT, αλλά φέρνει μια νέα πιο φρέσκια και αιχμηρή χάρη στις γωνίες αισθητική. Το ματ φινίρισμα φυσικά το κάνει πιο διακριτικό, ενώ επάνω του θα βρεις την σήμα κατατεθέν περιστροφική κορώνα αλλά και άλλο ένα πλήκτρο στην κάτω πλευρά. Αν φυσικά το μέταλλο δεν είναι του γούστου σου, μπορείς πάντα -και εύκολα- να του περάσεις ένα ελαστικό ή δερμάτινο λουράκι, οι επιλογές είναι πολλές.

Το τιτάνιο της κατασκευής συμπληρώνουν το κρύσταλλο ζαφειριού στην οθόνη και το κεραμικό στην πλευρά που ακουμπάει το δέρμα σου. Τα γνωστά premium υλικά δηλαδή που μας έχει καλομάθει η Huawei.

 

Οθόνη και ήχος


Μυστήριο πράμα. Κάθε φορά που παρουσιάζει νέο ρολόι η Huawei βελτιώνει έστω και ελάχιστα την οθόνη! Και εδώ λοιπόν έχουμε μια AMOLED 1,43 ιντσών με ανάλυση 466×466 την οποία μάλιστα δοκίμασα εκτενέστατα σε έντονη ηλιοφάνεια και ήταν απλά φανταστική. Είναι ευκρινής και φωτεινή ενώ στις μετρήσεις μου έδωσε φωτεινότητα μεγαλύτερη των 1200 nits.

Η ανταπόκριση της στις εντολές των δακτύλων είναι υποδειγματική, ενώ ακόμη και στην βροχερή Βαρκελώνη παρατήρησα ότι η απόκρισή της δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από το νερό.

Στην δεξιά πλευρά του ρολογιού βρίσκουμε και το ηχείο το οποίο φυσικά χρησιμοποιείται κυρίως για τηλεφωνικές κλήσεις. Η ένταση του είναι ιδανική, και σίγουρα θα μπορέσεις να μιλήσεις ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους ή κατά την διάρκεια της οδήγησης.

 

Χαρακτηριστικά


Το GT5 Pro τρέχει το HarmonyOS της Huawei και φυσικά συνεργάζεται με την εφαρμογή Huawei Health που πρέπει να έχετε στο smartphone σας.
Η εφαρμογή λειτουργεί τόσο με συσκευές Android όσο και με τα iPhone, αλλά – ελέω κυρώσεων από τις ΗΠΑ- θα πρέπει να την κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών της Huawei ή online από την σελίδα της Huawei. Φυσικά αυτό γίνεται άμεσα, και μέσα σε μερικά λεπτά θα μπορείτε να απολαμβάνετε το νέο σας έξυπνο κόσμημα.


Στο παρελθόν αρκετοί είχαν κατηγορήσει τα ρολόγια της Huawei για κάποιες ελλείψεις, αλλά τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται συνεχώς. Έτσι τώρα υπάρχει διαθέσιμο και πληκτρολόγιο με το οποίο μπορείτε να απαντάτε γρήγορα σε μηνύματα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ρολόι και για πλοήγηση με έγχρωμους χάρτες από το Petal Maps. Αυτό λειτουργεί όπως και τα Google Maps σε μια συσκευή Wear OS, δηλαδή ξεκινάτε την πλοήγηση στην εφαρμογή του τηλεφώνου και αυτό στέλνει τις οδηγίες στο ρολόι.

Η εφαρμογή Huawei Health είναι φυσικά γεμάτη με λειτουργίες που σχετίζονται με τη άσκηση, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων προπόνησης, παρακολούθησης θερμίδων και πληροφοριών για την υγεία. Διαθέτει επίσης ένα κατάστημα όψεων ρολογιού, με πολλές δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές για να αλλάξετε την εμφάνιση του ρολογιού σας, καθώς και ένα κατάστημα εφαρμογών για την ενίσχυση της λειτουργικότητας.
Το Watch GT5 Pro υποστηρίζει επίσης ανέπαφες πληρωμές μέσω του Huawei Wallet, αλλά αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη ακόμη στην Ελλάδα.
Οι κύριες βελτιώσεις της Huawei με το GT 5 Pro είναι το νέο σύστημα TruSense για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και ένα αναβαθμισμένο σύστημα εντοπισμού θέσης Sunflower για καλύτερη ακρίβεια εντοπισμού. Στις δοκιμές που έκανα η ακρίβεια αυτή με εντυπωσίασε καθώς το ρολόι όχι απλά κατέγραψε τις διαδρομές που έκανα, αλλά και την πλευρά του δρόμου στην οποία βρισκόμουν!


Μια από τις μεγαλύτερες προσθήκες σε αυτή τη γενιά είναι η λειτουργία γκολφ, η οποία είναι αποκλειστική για το μοντέλο Pro. Δυστυχώς, από γκολφ δεν γνωρίζω και πολλά οπότε θα πρέπει απλά να αναφέρω ότι υποστηρίζει 15.000 γήπεδα σε όλο τον κόσμο και θα σας δώσει μια τρισδιάστατη προεπισκόπηση του γηπέδου που μπορείτε να δείτε στον καρπό σας. Στη συνέχεια, ενώ παίζετε, θα σας δίνει ακριβείς μετρήσεις της απόστασης από την τρύπα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών δεδομένων όπως η ταχύτητα και η κατεύθυνση του ανέμου, καθώς και οι υψομετρικές αλλαγές. Το νέο σύστημα TruSense της Huawei κάνει θαύματα και στην παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού – έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το θόρυβο του σήματος και να βελτιώσει τη συνολική ακρίβεια των δεδομένων υγείας. Αυτό το επιτυγχάνει με μια οπτική διαδρομή πολλαπλών περιοχών, καλύτερες αποστάσεις αισθητήρων και νέα τεχνολογία συσκότισης του γυαλιού. Είναι επίσης ικανό για ταχύτερες και ακριβέστερες μετρήσεις για το οξυγόνο του αίματος (τώρα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα), βελτιωμένη ανίχνευση του αναπνευστικού ρυθμού ενώ τώρα υπάρχει και ηλεκτροκαρδιογράφημα, για πρώτη φορά στην σειρά GT.

 

Αυτονομία


Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του GT 5 Pro είναι αυτή που όλοι αγαπήσαμε στα ρολόγια της Huawei. Η Huawei υπόσχεται έως και 14 ημέρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τηρεί την υπόσχεσή της, αλλά αν ενεργοποιήσετε όλες τις λειτουργίες παρακολούθησης όπως το οξυγόνο του αίματος, το στρες, την αναπνοή, τη θερμοκρασία του δέρματος και φυσικά την οθόνη, η αυτονομία θα πέσει στις 6-7 ημέρες. Καθόλου άσχημα δηλαδή ακόμη και στο πιο απαισιόδοξο σενάριο. Η φόρτιση τέλος θα πάρει γύρω στην μια ώρα από το 0% έως το 100%.

 

Συμπέρασμα


Η Huawei συνεχίζει να κάνει τα πάντα σωστά και να προσφέρει έξυπνα ρολόγια τα οποία είναι πάνω από όλα ρολόγια, τόσο σε σχεδίαση όσο και σε πολυτέλεια. Το νέο Huawei Watch GT5 Pro είναι εξαιρετικό σε ποιότητα, φέρνει αναβαθμισμένη ακρίβεια σε μετρήσεις και πλοήγηση, νέα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και φυσικά την αναλογική γοητεία στην σχεδίαση που όλοι λατρεύουμε.
Δικαιωματικά λοιπόν κερδίζει και πάλι την διάκριση Top Choice του Matrix Life, και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τι άλλο μας ετοιμάζει η Huawei για το μέλλον.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R