Οι χρήστες συγκρίνουν το iPhone 16 με το δύο ετών Huawei Nova 10 SE

14 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Apple παρουσίασε τη σειρά iPhone 16 και μας μίλησε αρκετά για την νέα αισθητική που φέρνει. Βέβαια επειδή τίποτα δεν μένει αναπάντητο στο διαδίκτυο, αρκετοί χρήστες άρχισαν να συγκρίνουν το μικρό iPhone 16 με ένα κινητό της Huawei!

Καλά θα μου πείτε, και ποιο είναι το περίεργο. Ε λοιπόν το περίεργο – και αρκετά αστείο – είναι ότι δεν συγκρίνουν το iPhone με κάποιο νέο μοντέλο της Huawei, αλλά με ένα το οποίο κυκλοφόρησε σχεδόν δύο χρόνια πριν!

Μιλάμε φυσικά για το μεσαίας κατηγορίας Huawei Nova 10 SE, το οποίο όχι μόνο μοιάζει εμφανισιακά με το νέο iPhone, αλλά σε κάποιους τομείς είναι και αρκετά ανώτερο!


Την συζήτηση ξεκίνησε ο γνωστός tipster @FixedFocus, και τα σχόλια που έφερε η εικόνα που ανέβασε ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Κάποιος για παράδειγμα ανέφερε ότι το Nova SE μπορεί να είναι δυο ετών κινητό, αλλά διαθέτει οθόνη που τρέχει στα 90Hz και ταχεία φόρτιση 66W.

Για να κάνετε τις συγκρίσεις σας, το iPhone 16 έχει οθόνη που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 60Hz και η φόρτιση του είναι μόλις 45W. Αρκετοί ήταν αυτοί μάλιστα που ανέφεραν ότι ακόμη και το χρώμα των δυο κινητών έχει αρκετές ομοιότητες.
Τέλος και στον τομέα της κάμερας η σύγκριση έχει ενδιαφέρον. Έτσι το iPhone 16 διαθέτει διπλή κάμερα με κύριο αισθητήρα 48MP και έναν δεύτερο ανάλυσης 12MP, ενώ το Nova από την άλλη έχει κύρια κάμερα με γιγαντιαίο αισθητήρα 108MP, μια υπέρ ευρυγώνια κάμερα 8MP και έναν αισθητήρα macro 2MP.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R