LG 55C4 OLED review: Αυτή είναι η πιο ικανή “all around” smart TV της αγοράς σήμερα

12 Σεπτεμβρίου, 2024

Η IFA 2024 μας αποκάλυψε πολλές και εντυπωσιακές τηλεοράσεις, αλλά μας έδειξε επίσης ότι το νέο trend είναι οι μεγάλες ίντσες με τις 65άρες να θεωρούνται πια η βασική επιλογή. Βέβαια εμείς ζούμε στην Ελλάδα, και εδώ ακόμη η λογική επιλογή είναι οι 55 ίντσες. Μάλιστα είχαμε την τύχη να έχουμε στα γραφεία μας μια από τις καλύτερες εκπροσώπους της κατηγορίας, την OLED της LG την 55 C4 του 2024! Η τηλεόραση αυτή θα λέγαμε ότι ανήκει στην μεσαία κατηγορία, και βρίσκεται ένα σκαλοπάτι κάτω από την βραβευμένη LG G4 OLED και κοντράρει στα ίσια την επίσης καλή Samsung S95D OLED.

Φυσικά το νέο μοντέλο της LG έρχεται να αντικαταστήσει την περσινή C3 OLED, και στην ουσία βελτιώνει την ήδη φανταστική ποιότητα εικόνας, προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, αυξάνει την φωτεινότητα και φέρνει και τα 144Hz για τους PC gamers. Όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά ας δούμε και πως μεταφράζονται στην πράξη!

Σχεδίαση


Η «λεπτότητα» ήταν ανέκαθεν το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό των OLED της LG. Έτσι και εδώ θα λατρέψεις το πόσο slim είναι αυτή η οθόνη. Μάλιστα το μεγαλύτερο πάχος της τηλεόρασης βρίσκεται στο «κουτί» το οποίο κρύβει τις θύρες και τα ηλεκτρονικά.

 

Η ποιότητα των πλαστικών είναι άριστη, με την σαγρέ επιφάνεια στην πλάτη να δείχνει πολυτελής και στιβαρή. Στην μπροστινή όψη κυριαρχεί η οθόνη με τα ιδιαίτερα μικρά πλαίσια και σχεδόν τίποτα δεν παρεμβαίνει αισθητική. Αν ψάξεις καλά θα βρεις την θύρα IR μαζί με τα πλήκτρα ενεργοποίησης, ρύθμισης ήχου και καναλιών στην κάτω πλευρά.


Η συναρμολόγηση της βάσης αποδείχτηκε απλή. Απλά δένεις τα κομμάτια της βάσης και έπειτα την τοποθετείς επάνω στην υποδοχή της τηλεόρασης.

 

Παρόλο που η πλάτη είναι ματ, γκρι πλαστικό, το βουρτσισμένο μεταλλικό πόδι μπροστά ταιριάζει με την αισθητική της οθόνης, ενώ είναι και ιδιαίτερα στιβαρό και σταθερό.

 

Συνδεσιμότητα


Το καλώδιο τροφοδοσίας είναι μόνιμα προσαρτημένο στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και μπορεί να κρυφτεί μέσα σε ένα πάνελ ώστε να μην μπλέκεται με κανένα άλλο καλώδιο. Οι θύρες βρίσκονται βολικά τοποθετημένες στην αριστερή πλευρά του «κουτιού» των ηλεκτρονικών και περιλαμβάνουν ομοαξονική, RS-232C, οπτική έξοδο ήχου S/PDIF, Ethernet, τρεις USB και τέσσερις HDMI (με τη δεύτερη θύρα να υποστηρίζει eARC για τη σύνδεση εξωτερικού soundbar).
Όλες οι θύρες HDMI υποστηρίζουν το νεότερο και ισχυρότερο πρότυπο HDMI 2.1, το οποίο επιτρέπει αναπαραγωγή 4K στα 120Hz, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (VRR), αυτόματη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης (ALLM) και γρήγορη εναλλαγή πολυμέσων (QMS). Η LG πραγματικά θέλησε να κρατήσει επίκαιρη την C4 και στις μελλοντικές απαιτήσεις οπότε σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα και στο προσεχές μέλλον.

 

Απόδοση


Οι OLED είναι γνωστές για τα επίπεδα μαύρου και τα ζωντανά χρώματα που προσφέρουν και φυσικά αυτό δεν αλλάζει και με την C4. Πίσω από την εξαιρετική της απόδοση κρύβεται ο επεξεργαστής α9 AI 4K Gen7 ο οποίος φέρνει και υποστήριξη HDR10 (αλλά όχι HDR10+), HLG και Dolby Vision.
Δεν έχει σημασία που θα τοποθετήσεις την τηλεόραση στον χώρο σου, αλλά ούτε και που θα κάτσεις εσύ. Η εικόνα θα είναι απίστευτα καθαρή και ζωντανή ανεξάρτητα από την γωνία ή την απόσταση που βρίσκεσαι.


Στις δοκιμές μας παίξαμε ταινίες με ιδιαίτερες απαιτήσεις στον κορεσμό χρωμάτων, το κοντράστ και τις σκιάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν απλά εξαιρετικό. Η εικόνα χάιδευε τα μάτια μας σε κάθε δοκιμή ενώ ακόμη και ταινίες με πιο υποτονικές χρωματικές παλέτες αποδόθηκαν υπέροχα. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η απόδοση στις ταινίες δράσης όπου το πάνελ των 120Hz κατάφερε να αποδώσει τα πάντα με εκπληκτική ομαλότητα.


Στα παιχνίδια τα πράγματα είναι επίσης καλά μιας και στις μετρήσεις μας έδωσε μια καθυστέρηση εισόδου της τάξεως του 12,7ms ( σε Game mode) το οποίο με την λειτουργία Boost του Game Optimizer κατέβηκε στα 9,2ms. Φυσικά η τηλεόραση υποστηρίζει FreeSync Premium της AMD και G-Sync της Nvidia. Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι αν συνδέσεις ένα PC το οποίο υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 144Hz η τηλεόραση μπορεί να το στηρίξει για ακόμη πιο ομαλό gaming.
Στον τομέα του ήχου τα πράγματα είναι απλά καλά. Τα ηχεία Dolby Atmos των 40W ακτινοβολούν τον ήχο προς τα κάτω, και η απόδοση τους είναι μεν ικανοποιητική για καθημερινή χρήση, αλλά αν θέλεις το κάτι παραπάνω θα πρέπει να επενδύσεις σε μια καλή ηχομπάρα. Η LG φρόντισε να μας στείλει μάλιστα την S70T ώστε να την δοκιμάσουμε μαζί με την τηλεόραση, αλλά θα σας την παρουσιάσουμε σε επόμενο review.

 

Λογισμικό


Το webOS της LG είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας λογισμικά smart TV’s, και η νέα του έκδοση απλά το έχει κάνει ακόμη καλύτερο. Η αρχική οθόνη είναι καλοσχεδιασμένη και φιλική, με την επάνω πλευρά να καταλαμβάνει ένα καρουζέλ, ακριβώς από κάτω να βρίσκονται οι γρήγορες κάρτες οι οποίες οργανώνουν τα πάντα σε έξη κατηγορίες. Στη συνέχεια, υπάρχει η σειρά εφαρμογών την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε προσθέτοντας, αφαιρώντας ή αναδιατάσσοντας. Τέλος, έρχονται διάφορες σειρές που περιέχουν νέους τίτλους από υπηρεσίες streaming κλπ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθαρότητα του interface αλλά και η σαφήνεια με την οποία παρουσιάζει όλες τις επιλογές το κάνει ένα από τα πιο φιλικά και γρήγορα που έχεις δει σε τηλεόραση μέχρι σήμερα.


Τέλος θα πρέπει να πούμε επίσης ότι ο χειρισμός γίνεται με το γνωστό Magic Remote της LG το οποίο μπορεί να μην έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν αλλά παραμένει βολικό και άκρως αποτελεσματικό.

 

Συμπέρασμα


Δύσκολα τα πράγματα όταν δεν μπορείς να πεις έστω και μια «κακιά» κουβέντα για ένα προϊόν σε review. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η 55C4 είναι μια φανταστική all around τηλεόραση η οποία μπορεί να καλύψει τις καθημερινές σας τηλεθεάσεις, έναν πιο απαιτητικό σινεφίλ αλλά και τον gamer που περνάει αρκετό χρόνο μπροστά από αυτή.
Σε όλα τα σενάρια χρήσης η OLED της LG διαπρέπει κάτι που αυτομάτως την κάνει μια πραγματικά χρυσή επιλογή. Εντάξει…στον τομέα του ήχου θα πρέπει να κάνεις μια μικρή υποχώρηση, αλλά ξέρεις κάτι; Κάνε το έξοδο και πάρε της δώρο μια καλή ηχομπάρα. Η τηλεόραση αυτή πραγματικά το αξίζει!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R