iPhone 16 Pro: Όχι δεν είναι βαρετό, αλλά δεν το λες και πρωτοποριακό

10 Σεπτεμβρίου, 2024

Εντάξει…σίγουρα είμαστε Android fans, αλλά δεν μπορούμε να δούμε κάτι καλό, έξυπνο ή πρωτοποριακό και να μην το εκθειάσουμε. Στην περίπτωση του νέου iPhone 16 Pro είναι προφανές ότι η Apple του έκανε κάποιες έξυπνες αναβαθμίσεις οπότε το κινητό σίγουρα είναι καλό!

Το ερώτημα είναι αν οι αναβαθμίσεις των νέων Pro μοντέλων είναι αρκετές ώστε να κάνουν όλους εσάς τους χρήστες iPhone 14 Pro ή ακόμη και iPhone 15 Pro να επενδύσουν σε αυτά!

Κάτι εντελώς νέο είναι σίγουρα το κουμπί κλείστρου. Όπως είπαμε παραπάνω, δεν είναι πρωτοποριακό μιας και το έχουμε δει σε κινητά Xperia της Sony αλλά και σε Nokia Lumia στο παρελθόν. Το κουμπί αυτό όμως φέρνει νέες δυνατότητες και μεγάλη ευκολία στους χρήστες των iPhone. Εδώ υπάρχει δυνατότητες όπως το πάτημα δύο σταδίων ή το swipe με το δάκτυλο για ρυθμίσεις όπως το zoom και το βάθος πεδίου.
Ο χρήστης μπορεί επίσης να πατήσει παρατεταμένα το κουμπί για να ενεργοποιήσει λειτουργία αναζήτησης εικόνων με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Η λειτουργία αυτή θυμίζει αρκετά το Circle to Search του Android που έχουμε δει πρώτα στα κινητά της Samsung.

Η Apple με το iPhone 16 Pro θέλει να γίνει ελκυστική και στους δημιουργούς περιεχομένου. Η «Fusion camera» των 48MP του τηλεφώνου διαθέτει αισθητήρα quad pixel που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν βίντεο σε ανάλυση 4K στα 120fps, με υποστήριξη Dolby Vision. Η επιλογή -σε πραγματικό χρόνο- Photographic Style είναι ένα ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό, ενώ νέες προσθήκες όπως οι πολυεπίπεδες θα αποδειχτούν ένα εύχρηστο εργαλείο για τους δημιουργούς.


Στο εσωτερικό υπάρχει το νέο τσιπ A18 Pro, και η Apple φαίνεται αρκετά σίγουρη για τις αναβαθμίσεις του chip 3nm, οι οποίες περιλαμβάνουν hardware-accelerated ray tracing, μια νευρωνική μηχανή 16 πυρήνων, καθώς και μια GPU 6 πυρήνων. Τα μοντέλα iPhone 16 Pro είναι επίσης σε θέση να αναπαράγουν πλήρως παιχνίδια AAA όπως το Assassin’s Creed και το Resident Evil 7, τα οποία ήταν πάντα μπελάς για τα smartphones.

Και καταλήγουμε στο μεγάλο ερώτημα. Αξίζει πραγματικά η αναβάθμιση από ένα παλαιότερο iPhone;
Η απάντηση δεν είναι απλή. Αν για παράδειγμα έχετε ένα iPhone 13 Pro, τα νέα χαρακτηριστικά, οι επιδόσεις αλλά και η λογική τιμολόγηση ίσως να είναι αρκετά για να σας πείσουν. Αν από την άλλη έχετε ένα iPhone 15 Pro, η προσθήκη ενός νέου πλήκτρου και κάποια AI κολπάκια ίσως να μην είναι αρκετά για να σας πείσουν.
Τέλος αν είστε Apple fan boy έχετε ήδη πειστεί και απλά δεν σας καίγεται καρφάκι για την άποψή μας!

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R