Η Huawei αυξάνει την παραγωγή των Kirin ενόψει νέων high end συσκευών που θα παρουσιάσει

18 Ιουνίου, 2024

Η Huawei φαίνεται να αυξάνει την παραγωγή των τσιπ Kirin για τις επερχόμενες ναυαρχίδες της. Η εταιρεία ετοιμάζει νέα τηλέφωνα και tablet με προηγμένες δυνατότητες και η προσθήκη ενός ισχυρού chip σίγουρα θα ενισχύσει περαιτέρω τη λειτουργικότητά τους.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από τον tipster του Weibo @DigitalChatStation ο οποίος και δηλώνει ότι προσπάθεια της Huawei να αυξήσει τα αποθέματα της σε νέα Kirin τσιπ υποδηλώνει έναν μεγάλο αριθμό νέων και καλά εξοπλισμένων συσκευών.
Μάλιστα φαίνεται ότι η εταιρεία έχει επιλύσει τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που σχετίζονται με την παραγωγή των τσιπ Kirin και είναι αισιόδοξη ότι δεν θα αντιμετωπίσει έλλειψη στο προσεχές διάστημα.

Το πρώτο gadget που θα ανοίξει τον χορό των παρουσιάσεων φαίνεται να είναι ένα μεγάλο tablet που υποστηρίζει τη δυνατότητα δορυφορικών μηνυμάτων Beidou καθώς και την τεχνολογία NearLink.
Πριν από δύο ημέρες, ένα μοντέλο MatePad MRO-W00 εμφανίστηκε σε λίστα συσκευών υπό έγκριση με δυνατότητα δορυφορικού SMS. Αυτό θα μπορούσε να είναι το ίδιο tablet που αναφέρεται στη διαρροή.
Άλλα προϊόντα στη λίστα περιλαμβάνουν δύο σειρές smartphone υψηλών προδιαγραφών. Και οι δύο σειρές λέγεται ότι χρησιμοποιούν τσιπ Kirin 5G για όλα τα μοντέλα. Αυτές οι δύο θα μπορούσαν να είναι οι σειρές Nova 13 και Mate 70.

Για την πρώτη υπάρχουν φήμες ότι θα υιοθετήσει το chipset Kirin 9010 του Pura 70 Ultra για όλες τις εκδόσεις. Η δεύτερη αναμένεται να χρησιμοποιήσει έναν ολοκαίνουργιο ισχυρό επεξεργαστή Kirin. Τα μοντέλα Mate 70 αναμενόταν επίσης να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία διεργασίας 5nm, αλλά αυτό ίσως να μην είναι εφικτό προς το παρόν.

Εκτός από τις λεπτομέρειες για τα τσιπ, ο tipster ανέφερε ότι αυτές οι συσκευές ενδέχεται να χρησιμοποιούν μια μεγάλη μπαταρία (πιθανώς μεγαλύτερη από χωρητικότητα 6000 mAh). Έτσι, τα επερχόμενα προϊόντα θα είναι πιο ανθεκτικά, προσανατολισμένα σε υψηλές επιδόσεις και θα διαθέτουν καλύτερες λειτουργίες.

Η Huawei δεν έχει σχολιάσει αυτή την είδηση μέχρι στιγμής, αλλά οι διαρροές από την συγκεκριμένη πηγή μέχρι σήμερα δεν μας έχουν απογοητεύσει.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R