Το Apple Watch σώζει πυροσβέστη από καρδιακή προσβολή

17 Ιουνίου, 2024

Το Apple Watch έκανε πάλι το θαύμα του σώζοντας τη ζωή ενός πυροσβέστη που υπέστη καρδιακή προσβολή παίζοντας χόκεϊ στο δρόμο με το γιο του. Παρά το γεγονός ότι ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, ο Travis Chalmers από το Elmsdale της Νέας Σκωτίας παραπονιόταν για έναν έντονο πονοκέφαλο και ένιωσε μια “ζεστή αίσθηση” στο στήθος του. Τα συμπτώματα αυτά έκαναν στην αρχή τον Τσάλμερς να πιστεύει ότι έχει κάποιο απλό κρυολόγημα, όμως η κατάσταση χειροτέρεψε γρήγορα και όταν έλεγξε το Apple Watch του αυτό τον ενημέρωσε ότι αντιμετώπιζε κολπική μαρμαρυγή.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι ένας ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός που μπορεί να υποδηλώνει επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή ανεπάρκεια. Ο 44χρονος αποφάσισε να πάρει στα σοβαρά την διάγνωση του Apple Watch και έτσι έσπευσε στο κοντινότερο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα επίπεδα της τροπονίνης του ήταν υψηλά υποδεικνύοντας ότι η καρδιά του είχε υποστεί βλάβη.
Περαιτέρω εξέταση έδειξε μια από τις αρτηρίες του να είναι 100% φραγμένη και φυσικά ο Τσάλμερς νοσηλεύτηκε και πρόλαβε τα χειρότερα.

 

Ο Dr. Ciorsti MacIntyre, καρδιολόγος στο νοσοκομείο QEII του Halifax, επαίνεσε συσκευές όπως το Apple Watch επειδή μπορούν να ειδοποιήσουν τους χρήστες αμέσως όταν έχουν μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Φυσικά προειδοποίησε επίσης ότι πολλές φορές οι συσκευές έχουν την τάση να κάνουν ορισμένες πληροφορίες να ακούγονται πιο σοβαρές από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια, ως πρώτη γραμμή άμυνας, συσκευές όπως το Apple Watch είναι εξαιρετικές, αλλά για σοβαρά προβλήματα σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό μας ο οποίος σίγουρα δεν κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του από ένα wearable.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R