Η Apple σε συνομιλίες με την TSMC για να πάρει την πρωτιά στην αγορά των νέων 2nm chip

21 Μαΐου, 2024

Ενώ η Samsung επικεντρώνεται στη μαζική παραγωγή της διαδικασίας 3nm, η οποία πιστεύεται ότι θα έρθει στο SoC Exynos 2500, η Apple κοιτάζει ένα βήμα μπροστά. Η εταιρεία του Cupertino λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε μια συμφωνία για να εξασφαλίσει την παραγωγική ικανότητα 2nm της TSMC.

Σύμφωνα με την Economic Daily News, ο Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams, φέρεται να επισκέφθηκε την TSMC στην Ταϊβάν για μια έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο Wei Zhejia. Η εν λόγω συνάντηση λέγεται ότι επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη τσιπ AI και σε μια σύμβαση για την εξασφάλιση της πρώτης παρτίδας τσιπ των 2nm της TSMC.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple κάνει μια τέτοια κίνηση. Όταν η TSMC άρχισε για πρώτη φορά να παράγει τσιπ στα 3nm, η Apple έσπευσε να συνάψει πρώτη συμβόλαιο ώστε να εξασφαλίσει πρώτη την προμήθεια των νέων τσιπ. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στο A17 Pro της Apple που χρησιμοποιείται στο iPhone 15 Pro. Το τσιπ M4 της εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στο νέο iPad Pro, χρησιμοποιεί μια προηγμένη έκδοση αυτής της τεχνολογίας 3nm.


Η μετάβαση από μια διαδικασία 3nm σε μια διαδικασία 2nm θα δώσει στα νέα τσιπ της Apple καλύτερες επιδόσεις και ενεργειακή απόδοση.
Με την εξασφάλιση της αρχικής ικανότητας παραγωγής τσιπ των 2nm της TSMC, η Apple θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολο για τους ανταγωνιστές της να αποκτήσουν έγκαιρη πρόσβαση σε αυτά τα προηγμένα τσιπ. Θα διασφαλίσει επίσης ότι η Apple μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τα νέα της προϊόντα.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R