iPhone 15 Pro Max vs. Galaxy S23 Ultra: Ποιο είναι το πιο ανθεκτικό;

3 Οκτωβρίου, 2023

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται (και οι τιμές ανεβαίνουν) η ανθεκτικότητα γίνεται ένας κρίσιμος παράγοντας για τους καταναλωτές. Ατυχήματα συμβαίνουν καθημερινά, και ουδείς θέλει να δει το πανάκριβο κινητό του να γίνεται θρύψαλα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δοκιμές πτώσης έχουν γίνει μια δημοφιλής μέθοδος για την αξιολόγηση του πόσο καλά οι premium συσκευές μπορούν να αντέξουν τις καθημερινές- και πάντα μέσα στο πρόγραμμα- ατυχίες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον λοιπόν έχει το βίντεο που ανέβασε το PhoneBuff στο οποίο δοκιμάζεται η αντοχή των iPhone 15 Pro Max και Samsung Galaxy S23 Ultra, δύο από τα καλύτερα και πιο ακριβά κινητά που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα.

Τι διαθέτουν αυτά τα κορυφαία κινητά;

Apple iPhone 15 Pro Max
Διαθέτει επίπεδη οθόνη 6,7 ιντσών που προστατεύεται από κεραμικό υλικό και ζυγίζει 221 γραμμάρια.
Το πλαίσιο της συσκευής είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από γυαλί dual ion.

Samsung Galaxy S23 Ultra
Κυρτή οθόνη 6,8 ιντσών που προστατεύεται από Corning Gorilla Glass Victus 2, και ζυγίζει 234 γραμμάρια.
Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και η πλάτη έχει προστασία επίσης από Corning Gorilla Glass Victus 2.

Ο 1ος γύρος της σύγκρισης είχε ως αποτέλεσμα τη ζημιά στο πίσω κάλυμμα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των δοκιμών, τόσο το iPhone 15 Pro Max όσο και το Samsung Galaxy S23 Ultra υποβλήθηκαν στη δοκιμή πτώσης, με αποτέλεσμα να ραγίσουν τα πίσω καλύμματα και για τα δύο. Ωστόσο, ήταν προφανές ότι το iPhone 15 Pro Max υπέστη πιο σημαντική και εκτεταμένη ζημιά σε σύγκριση με το Galaxy S23 Ultra.

Προχωρώντας στον δεύτερο γύρο, οι συσκευές υπέστησαν γωνιακές πτώσεις, δοκιμάζοντας την ανθεκτικότητα των πλαισίων τους. Είναι ενδιαφέρον ότι το μεσαίο πλαίσιο αλουμινίου του Galaxy S23 Ultra υπέστη μεγαλύτερη ζημιά από το πλαίσιο τιτανίου του iPhone 15 Pro Max. Ειδικότερα, το πίσω γυαλί του iPhone άρχισε να αποκολλάται από το σώμα σε μικρά κομμάτια, υποδεικνύοντας μια δομική ευθραυστότητα.

Γύρος 3: Πρόσκρουση της οθόνης: Στον τρίτο γύρο, και τα δύο smartphones υποβλήθηκαν σε δοκιμή των οθονών τους. Παρά το γεγονός ότι υπέστησαν εκτεταμένες ρωγμές που σχημάτιζαν ένα μοτίβο ιστού αράχνης, και οι δύο οθόνες παρέμειναν λειτουργικές. Αυτή η δοκιμή έδειξε πόσο καλά οι οθόνες μπορούν να αντέξουν τις κρούσεις.

Στον τελικό γύρο των δοκιμών, αποκαλύφθηκε ότι το iPhone 15 Pro Max ήταν σε χειρότερη κατάσταση σε σύγκριση με το Samsung Galaxy S23 Ultra. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα ισχυρό πλαίσιο τιτανίου, το iPhone φάνηκε να δυσκολεύεται να προστατευτεί αποτελεσματικά. Αυτό δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με το αν το πλαίσιο τιτανίου θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξήσει την ευαισθησία της συσκευής σε ορισμένες μορφές ζημιών.

Στη σύγκριση της δοκιμής πτώσης, τόσο το iPhone 15 Pro Max όσο και το Samsung Galaxy S23 Ultra υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Ωστόσο, το iPhone αναγνωρίστηκε τελικά ως η πιο ευαίσθητη συσκευή. Ενώ το πλαίσιο τιτανίου του iPhone υποσχόταν αντοχή, φάνηκε λιγότερο ικανό για απορρόφηση κραδασμών σε σύγκριση με το πλαίσιο αλουμινίου του Galaxy S23 Ultra. Αυτή η ανακάλυψη περιπλέκει τις επιλογές υλικών που κάνουν οι κατασκευαστές smartphone για αντοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές πτώσης αξιολογούν μόνο μία πτυχή της συνολικής ανθεκτικότητας ενός smartphone. Η πραγματική χρήση και ο χειρισμός μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό και οι ατομικές εμπειρίες μπορεί να διαφέρουν.
Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά ότι άλλο είναι να σου πέσει το κινητό από το χέρι επάνω σε μοκέτα και άλλο να σου φύγει από την τσέπη την ώρα που οδηγείς την μηχανή στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επίσης είναι διαφορετικό να πέσει κάτω και να παραμείνει ακίνητο και άλλο να κυλίσει σε τσιμέντο ή άσφαλτο!

Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί το τεστ πτώσης που θα δείτε στο βίντεο να είναι ανατριχιαστικό, αλλά σίγουρα μια πτώση μπορεί να είναι και πολύ μα πολύ χειρότερη.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R