Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του το 2019, το αναδιπλούμενο τηλέφωνο έχει εξελιχθεί δραματικά. Η εποχή που ένας ταπεινός κόκκος άμμου μπορούσε να καταστρέψει εντελώς το τηλέφωνο (των σχεδόν 2.000 δολαρίων) έχει περάσει ανεπιστρεπτί κυρίως λόγω της χρήσης του γυαλιού ultra-thin, ένα υλικό το οποίο αποδείχτηκε αρκετά πιο ανθεκτικό από αυτό που χρησιμοποιούνταν προηγουμένως. Ωστόσο, η Samsung ενδέχεται να αποφασίσει να παραιτηθεί από τη χρήση εξαιρετικά λεπτού γυαλιού υπέρ μιας μεμβράνης PI για το πρώτο αναδιπλούμενο tablet της.
Το πολυϊμίδιο είναι αυτό που δίνει το “PI” στο PI film. Είναι ένα είδος πλαστικού και η οθόνη του Galaxy Z Fold της πρώτης γενιάς ήταν κατασκευασμένη από αυτό. Επιπλέον, άλλες εταιρείες όπως η Lenovo και η LG συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτό το υλικό για τις συσκευές που διαθέτουν αναδιπλούμενες οθόνες.
Αλήθεια γιατί η Samsung αποφάσισε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή; Σίγουρα όλοι θυμούνται τις εικόνες κατεστραμμένων οθονών στα social media, κάτι που είναι απόλυτα σίγουρο ότι η Samsung δεν θέλει να δει στο μέλλον.
Η απάντηση είναι αρκετά απλή.
Το Galaxy Z Fold 4 είναι η απόδειξη ότι το εξαιρετικά λεπτό γυαλί λειτουργεί τέλεια για μικρότερα smartphones, αλλά η αντοχή μιας οθόνης μειώνεται όσο μεγαλώνει. Μια τεράστια οθόνη tablet καλυμμένη με μια εξαιρετικά λεπτή γυάλινη επιφάνεια είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα αντέξει πολύ. Από την άλλη πλευρά, μια πλαστική οθόνη θα ήταν πολύ πιο κατάλληλη για μια τεράστια συσκευή.
Βλέπετε η τεχνολογία έχει εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και ήδη διάφοροι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει φιλμ PI για τα εύκαμπτα gadgets τους με μεγάλη επιτυχία. Η Samsung έχει εργαστεί πολύ σκληρά για να κάνει τις αναδιπλούμενες συσκευές της ανθεκτικές και έτσι αναμένουμε ότι το αναδιπλούμενο tablet της Samsung θα είναι σημαντικά πιο ανθεκτικό από το αρχικό Galaxy Z Fold, εάν κυκλοφορήσει με πλαστική οθόνη. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη επιβεβαίωση της κορεατικής εταιρείας η οποία δεν πρόκειται να αργήσει.